سفارش تبلیغ
صبا ویژن

85/1/22
7:6 عصر

هدف آمریکا از مذاکره با ایران خروج از بن بست عراق است

بدست سید عبدالمجید زواری در دسته

سردبیر مجله "تروریسم مانیتور" در گفتگو با مهر :

هدف آمریکا از مذاکره با ایران خروج از بن بست عراق است

آرشیو مقالات و تحقیقات مجید زواری                           در نظر سنجی این وبلاگ شرکت کنید

سردبیر مجله "تروریسم مانیتور" وضعیت آمریکا در عراق را بسیار بغرنج توصیف کرد و گفت هدف آمریکایی ها از مذاکره با ایران خروج از بن بست عراق است.

به گزارش خبرگزاری "مهر" ساختار سیاسی عراق پس از قطعی شدن نتایج انتخابات پارلمانی درحال طی کردن دوران رایزنی برای ترکیب کابینه آینده است . عدم حصول توافق نهایی بین ائتلاف ها و مشکلاتی که آمریکا برای پیشبرد اهدافش با آن گریبانگیر است موجب شده است که از طرف واشنگتن پیشنهاد مذاکره با ایران درباره وضعیت جاری این کشور داده شود . در این خصوص با ماهان عابدین سردبیر مجله " تروریسم مانیتور" در لندن وابسته به بنیاد "جیمزستون" آمریکا به گفتگو نشستیم . وی که چندی پیش ازعراق دیدن کرده  وضعیت آمریکا در این کشور را بسیار نامطلوب توصیف و معتقد است واشنگتن شرایط بسیار بغرنجی را در عراق سپری می کند .

آرشیو مقالات و تحقیقات مجید زواری                   در نظر سنجی این وبلاگ شرکت کنید

این کارشناس درباره پیشنهاد آمریکا به ایران برای مذاکره در امور عراق همگام با صدور بیانیه و تعیین مهلت سی روزه در شورای امنیت و تناقضات بین این دو سیاست گفت : نگاه آمریکا به مسئله عراق و موضوع هسته ای جداگانه است و بین این دو تفکیک ایجاد کرده است. سیاست خارجی آمریکا از طریق شخصیت های مختلف به دفعات اعلام شده است که با ایران در مورد موضوع هسته ای مذاکره مستقیم نخواهند داشت. در حال حاضر هر گونه اظهار نظر در مورد حل مشکلات بین ایران و آمریکا از طریق مذاکرات عراق خوشبینانه است.  آمریکا از پیشنهاد مذاکره در مورد عراق دو هدف را دنبال می کند. استفاده از نفوذ و جایگاه ایران برای خارج شدن از بن بست های سیاسی در عراق نخستین هدف واشنگتن است و دوم اینکه آمریکا می خواهد در اذهان افکار عمومی بنمایاند که دولت ایران درصورت اعمال فشار به این کشور قابل تسلیم شدن است و آمادگی ایران برای مذاکره تحت فشارهای آمریکا صورت گرفته است.

ماهان عابدین در مورد علت تعویق مذاکرات به بعد از تشکیل کابینه عراق گفت : وضعیت عراق از نظر سیاسی بی ثبات است و هنوز بعد از چهار ماه گامهای اولیه تشکیل دولت برداشته نشده است. مقامات عراق به دلیل خلاء سیاسی این کشور حصول هر گونه توافق در مذاکرات مربوط به عراق را فاقد مشروعیت می دانند ، لذا مذاکرات به بعد از تشکیل کابینه نخست موکول شده است.

کارشناس مسایل عراق در مورد عواملی که آمریکا را وادار به پیشنهاد به مذاکره با جمهوری اسلامی ایران کرد اظهار داشت : دولت آمریکا با فاصله گرفتن از زمان اشغال به دنبال کسب منافع دراز مدت است. همین مسئله موجب شده است که آمریکائیان ارتباط اولیه خود را با شیعیان مورد تجدید نظر قرار دهند و بویژه مخالفت آنها با نخست وزیری ابراهیم جعفری باعث شده است که آمریکا در عراق با بن بست سیاسی مواجه شود و برای باز کردن گره این مشکل پیشنهاد مذاکره و کمک جستن از ایران را بدهد.

سردبیر مجله تروریسم مانیتور در ادامه گفتگو با "مهر" درخصوص اثرات مثبت و چگونگی تبدیل کردن این مذاکره به یک فرصت برای ایران گفت : با توجه به سیاست نهایی آمریکا در مورد ایران که مبتنی بر تغییر سیستم سیاسی و یا انجام اصلاحات بنیادین بر پایه معیارهای غربی است  تنها نتیجه منطقی که می توان دست یافت این است که قصد آمریکا از طرح هر گونه مذاکره تضعیف موقعیت ایران است . دادن امتیاز به ایران مترادف با درخواست کنار گذاشتن جمهوری اسلامی ایران از سیاستهایش درمورد فلسطین و عراق است . بر همین اساس مقامات ایران درصورتی می توانند به کسب امتیاز امیدوار باشند که شیوه و سیاست های پیشین خود یعنی حفظ رابطه با تمام جناح های عراقی را در پیش بگیرند و از روند مذاکره یک کانال ارتباطی برای عقب نشینی آمریکا در مورد موضوع هسته ای ایران بسازند.

آرشیو مقالات و تحقیقات مجید زواری                           در نظر سنجی این وبلاگ شرکت کنید