آقای خوشچهره، خودتان شاهد وعده آوردن نفت بر سر سفره مردم بودید
پس از اظهارات رئیسجمهور محترم، دکتر احمدینژاد، مبنی بر اینکه شعار آوردن نفت بر سر سفرههای مردم از آن وی نبوده، بلکه وی در دوران انتخابات از تکذیب انتساب این خبر به خودش خودداری کرده است، واکنشهای متعددی نسبت به اظهارات رئیسجمهور صورت گرفت و تعجب همگان را برانگیخت، چراکه یکی از بحثهای محوری دکتر احمدینژاد در زمینه اقتصادی، همین مسئله بود که البته در برابر آن انتقادات صریح و تندی نیز علیه این تصمیم آقای احمدینژاد و تیم اقتصادی وی صورت گرفت.
اما آنچه در این میان میتواند مورد توجه و تدقیق قرار گیرد، اظهارات دکتر محمد خوشچهره، نماینده تهران و رئیس کمیته اقتصادی فراکسیون اصولگرایان است.
وی که خود نماینده اقتصادی دکتر احمدینژاد در برخی مناظرات دوران انتخابات نهمین دوره ریاستجمهوری بود و اتفاقا دفاع منطقی و توأم با سعه صدر وی از احمدینژاد، در پیروزی وی مؤثر بود، در پاسخ به پرسشی در مورد اظهارات رئیسجمهور، مبنی بر اینکه «آوردن پول نفت بر سر سفرهها»، شعار انتخاباتی او نبوده است، گفت: من هم تعجب کردم مثل شما، اما این وظیفه شماست (رسانهها) که بروید دربیاورید، استناد بیاورید و باید ایشان توضیح دهند. اگر فراموش کردند، یادآوری شود.
خوشچهره افزود: این برای مسئولان خوب نیست، (شرق 11/2/1385).
در مقابل اظهارات آقای خوشچهره، اشاره به چند نکته، لازم و ضروری است:
1ـ اینکه رسانهها باید تحقیق کنند و استناد بیاورند، نصف حقیقت است که آن هم از وظایف اطلاعرسانی رسانه نشأت میگیرد. آشکار است که صرف آوردن سند و حتی اثبات اینکه آیا این شعار از رئیسجمهور بوده یا نه، نمیتواند به اجرای شعار منجر شود. چون به لحاظ قانونی، رسانهها هیچگونه راهکار اجرایی برای پیگیری ندارند. بلکه وظیفه رسانهها اطلاعرسانی است. به نظر میرسد، پیگیری این مطلب بر عهده نمایندگان مردم ـ که آقای خوشچهره هم جزو آنهاست ـ باشد.
2ـ قول آوردن نفت بر سر سفرههای مردم را آقای احمدینژاد در سخنرانی خود در جمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی گفته است و بنا بر گزارش ایسنا و گزارش تصویری مهر در تاریخ 30/3/84، آقای خوشچهره در این سخنرانی حضور داشته و در سمت چپ آقای احمدینژاد نشسته بودند. در چنین وضعیتی، خود آقای خوشچهره به عنوان سند زنده و شاهد این مدعاست.
3ـ ایشان در دوران انتخابات دوره نهم ریاستجمهوری به عنوان نماینده اقتصادی آقای احمدینژاد بودند، پس «درآوردن»، «استناد کردن» و «یادآور شدن»، یکی از وظایف اصلی ایشان نیز هست.
4ـ البته باید توجه کرد که جملات بالا به هیچ وجه، رد نقش نظارتی و پیگیری مردم و رسانهها نیست، ولی به لحاظ قانونی و سازوکار اجرایی، قانونگذار حق نظارت قانونی را در اختیار نمایندگان مردم گذارده است و مردم عملا پس از انتخاب تا چهار سال طبق قوانین موجود، هیچگونه راهکاری برای نظارت و پیگیری ندارند و این امر مهم به صورت قانونی در حیطه و وظایف نمایندگان مردم است.
*صدرا دانشجو
آرشیو مقالات و تحقیقات مجید زواری در نظر سنجی این وبلاگ شرکت کنید
انرژى هسته اى و ضرورت هاى زمانه 2
رای مطالعه بخش اول مقاله انرزی هسته ای و ضرورت های زمانه لطفا کلیک کنید