سفارش تبلیغ
صبا ویژن

85/6/5
5:20 عصر

می خواهند روسیه را از 8 میلیارد دلار محروم کنند

بدست سید عبدالمجید زواری در دسته

 

می خواهند روسیه را از 8 میلیارد دلار محروم کنند

آرشیو مقالات و تحقیقات مجید زواری                  در نظر سنجی این وبلاگ شرکت کنید 

"نوشته : آندره تریخوف"، روزنامه "نیزاویسیمایا گازیتا"، 3 شهریور 1385

ظرف یک هفته مسکو باید انتخاب خود درباره مسئله ایران را انجام دهد

روسیه و چین، در مقابل ایالات متحده و اروپا؛ این ترکیب نیروها در شورای امنیت سازمان ملل متحد پس از اعلام پاسخ ایران به پیشنهادات گروه شش درباره برنامه هسته ای این کشور است. روز پنجشنبه آینده ممکن است شورای امنیت سازمان ملل متحد بررسی لیست تحریمات علیه ایران را آغاز کند. در عین حال ایران نیز خود را برای اعلان "دستاوردهایی بسیار مهم" در زمینه هسته ای آماده می کند.

روز پنجشنبه در پایتخت های کشورهای "گروه شش" (روسیه، چین، آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان) به مطالعه موضع ایران ادامه دادند. پاسخ ایران به پیشنهادات شش قدرت جهانی روز سه شنبه هفته ای که گذشت در 21 صفحه ارائه شد. پیش از همه، فدراسیون روسیه و چین واکنش خود را اعلام نمودند. پس از آن توضیحات و تفسیرهایی از سوی فرانسه، آمریکا و انگلیس نیز ارائه شدند.

روسیه و چین در این میان تنها اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد بودند که تکیه ای بر امتناع ایران از عدم اجرای مطالبه اصلی قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد مبنی بر متوقف نمودن کلیه فعالیت های مرتبط با غنی سازی اورانیوم، مصوبه ماه جولای سال جاری میلادی، نداشتند.

در اعلامیه وزارت امور خارجه آمریکا گفته می شود که پاسخ ایران "جوابگوی مطالبات مندرج در قطعنامه نیست"، این قطعنامه ایران را ملزم به توقف کامل و قابل بازرسی تمامی فعالیت های مرتبط با غنی سازی و پالایش اورانیوم می سازد. وزارت امور خارجه آمریکا خاطر نشان ساخت که رایزنی هایی را با سایر اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در رابطه با اقدامات آتی انجام خواهد داد.

"فیلیپ دوست بلازی" وزیر امور خارجه فرانسه اعلام نمود که پیش از آغاز مذاکرات پیرامون پیشنهادات تجاری-اقتصادی و سیاسی "گروه شش" که در تاریخ 6 ژوئن سال جاری میلادی به ایران ارائه شده بودند، ایران باید غنی سازی اورانیوم را متوقف کند. وزارت امور خارجه انگلیس نیز تاکید نمود که "پاسخ ایران اجازه نمی دهد با اطمینان تاکید نمود که ایرانیان غنی سازی و پالایش اورانیوم را متوقف خواهند کرد". طبق اطلاعات مندرج در روزنامه "نیویورک تایمز" مسئولین دستگاه بوش سعی دارند که همکاران اروپایی، روسی و چینی خود را متقاعد کنند که تحریم هایی را علیه ایران تصویب کنند.

اما روسیه و چین که روابط اقتصادی قابل توجهی با جمهوری اسلامی ایران دارند، با تلاش جامعه جهانی برای تنبیه جدی ایرانیان مخالفت می کنند.

از مسکو و چین دو تفسیر رسمی درباره پاسخ ایران به "گروه شش" اعلام شد. فدراسیون روسیه بدین فراخواند که در پاسخ ایران "تفاوت های جزئی را درک کنند و عناصر سازنده را در صورت وجود بیابند" و تاکید نمود که این کشور "خط مشی جستجوی راه حلی از طریق سیاسی و با انجام مذاکرات را پیشنهاد می دهد". در اعلامیه "میخائیل کامینین" سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه اعلام شده بود که "برای این کار ما آماده هستیم که در آینده نیز از تماس های دوجانبه خود با طرف ایرانی، از مکانیزم مذاکرات چند جانبه و پتانسیل شورای امنیت سازمان ملل متحد بهره گیریم". عبارت آخر درباره "استفاده از پتانسیل شورای امنیت سازمان ملل متحد" بیشتر شبیه به یادآوری استفاده از حق وتو است که مسکو می تواند از آن در تصویب تحریم استفاده کند.

بویژه که بد شدن روابط با ایران خسارت های قابل توجهی را برای روسیه بدنبال خواهد داشت. علاوه بر پروژه احداث نیروگاه اتمی بوشهر (800 میلیون دلار)، روسیه در پروژه اکتشاف معادن گاز در جنوب ایران و برنامه های فضایی شرکت دارد، پروژه هایی نیز در زمینه هواپیمایی غیر نظامی و نیز همکاری های فنی-نظامی وجود دارند. در سال 2005 میلادی میزان مبادلات دو کشور برابر با 2 میلیارد دلار بوده است. همچنین در تهران برنامه توسعه طولانی مدت همکاری های تجاری-اقتصادی، صنعتی و علمی-فنی نیز در مرحله آماده سازی قرار دارند. وزارت امور خارجه روسیه خاطر نشان نمود که طرفین قصد دارند در آینده پروژه هایی به مبلغ کل 8 میلیارد دلار را اجرا کنند.

چین نیز طرفین را به صبر و ادامه مذاکرات بمنظور خروج از بحران فرا خواند. چین از منافع انرژتیک قابل توجهی در ایران برخوردار است. کورپوراسیون نفتی-شیمیایی چین (Sinopec) در نوامبر سال 2004 میلادی قراردادی برای بهره برداری از معدن نفتی را امضا نمود که توان تولید تا 300 هزار بشکه نفت در روز را دارد. این کمپانی برای بدست آوردن حق بهره برداری از 16 معدن نفت دیگر در ایران نیز تلاش می کند. میزان مبادلات ایران و چین در سال گذشته میلادی حدود 10 میلیارد دلار بوده است.

با وجود اختلاف نظرات مطرح شده در شورای امنیت سازمان ملل متحد، طرفداران برخورد سرسختانه با ایران در آمریکا بیشتر می شوند. روز چهارشنبه گزارش کمیته جاسوسی کنگره آمریکا قرائت شد که در آن ایران بعنوان تهدیدی در حال گسترش مطرح شده است و ارزیابی نیروهای امنیتی آمریکا در رابطه با برنامه های نظامی ایران، بیش از حد ملاحظه کارانه بنظر می رسند. پیرامون این مسئله روزنامه "نیویورک تایمز" می نویسد که این اظهارات بحرانی، منعکس کننده دیدگاه های برخی از مسئولین در کاخ سفید و پنتاگون هستند. زمانی آنان ما را به جنگ با عراق فرا خواندند، و اکنون بر رویارویی با ایران اصرار دارند.

"آندره تریخوف"، روزنامه "نیزاویسیمایا گازیتا"، 3 شهریور 1385


بحران غزه بیم ها و امیدها

گزارش تصویری از مراسم جشن روز استقلال اسراییل در تهران
قدرت نرم (1)/

فدرت نرم (2)/                                            برای حمایت از این بلاگ کلیک کنید

بمب دیپلماتیک در زمین بوش
آرشیو مقالات و تحقیقات مجید زواری                  در نظر سنجی این وبلاگ شرکت کنید